Ще продължа сигурно със печенето на сладки, но сега ще предложа
следващата си рецепта със пуешко месо....
Необходими продукти:
1,5 кг бяло пуешко месо(при мен от домашна пуйка)
подправка за пилешко месо(моята е на Knorr)
подправка за пилешко месо(моята е на Knorr)
100 мл. бяло вино(при мен домашно)
сока на един лимон
1 с.л. дижонска горчица
1 с.л. соев сос
1 с.л. уорчестър сос
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. бял пипер
1 с.л.чесън на гранули
1 с.л. риган
1 с.л. риган
200 гр кашкавал
400 гр гъби
4 домата
50 гр краве масло
1 с.л.брашно
100 мл готварска сметана
Приготовление :
Пуешкото филе се нарязва на дебели пържоли , които се разполовяват с остър нож по средата, но не до края, за да се получи нещо като джоб. Посоляват се добре с подправката за пилешко месо, и се заливат с бялото вино и лимоновия сок. Покрива се съда със свежо фолио и се оставя в хладилник за едно денонощие да се маринова .
Приготовление :
Пуешкото филе се нарязва на дебели пържоли , които се разполовяват с остър нож по средата, но не до края, за да се получи нещо като джоб. Посоляват се добре с подправката за пилешко месо, и се заливат с бялото вино и лимоновия сок. Покрива се съда със свежо фолио и се оставя в хладилник за едно денонощие да се маринова .
Отделно се смесват другите съставки: горчица, соев сос, уорчестър, черен и бял пипер, чесън, риган. Намазват се добре джобовете отвърте и отвън с подправките.
Задушават се гъбите в малко зехтин или олио и се охлаждат. Нарязват се кашкавала на плочки , а доматите на шайби.
Взима се едно джобче и се поставя кашкавал.....
След него се прибавят гъби.....
......доматите...
....и пак кашкавал.....
Затваря се джобчето и се "зашива" с помощта на клечки за зъби....
Така се процедира, докато се напълнят всички джобчета(при мен 6 на брой). Нареждат в тавичката, едно до друго...
...и се поливат с 50 мл бяло вино.....
Върху всяко джобче, се поставя бучка краве масло.
Покрива се с фолио и се пече в предварително загрята фурна час и половина, като първите 10-15 минути на силно , а после фурната се намалява.
След изпичането се изваждат джобовете от тавата и се прецежда соса, който се е получил при печенето. Невероятно ароматен и вкусен !
Запича се брашното на сух тиган до леко покафеняване и се прибавя прецеденият бульон с непрекъснато бъркане. След завирането на соса се прибавя и сметаната, колкото само да заври и се оттегля от котлона. Нареждат се джобовете, отново в тавата и върху всеки един се поставя напречно плочка кашкавал. Запича се до златисто. Особено подходящо е, да се гарнира с картофено пюре.
Вкусно :)
Вкусно :)
8 коментара:
Ооо... и аз не бих отказала! Много обичам птици :-D Разглеждам снимките 'стъпка по стъпка' и порядъчно се облизвам..
Чудесна рецепта! И сосчето ще е неустоимо... ех .. !
Поздрави сърдечни, Ванче :-)
Страшно вкусно, Дими.
От домашни птици , става още по-хубаво :))
Да са живи и здрави , родителите - моите и на съпруга ми .
Благодарна съм им за всичко !
Сърдечни поздрави и на теб, Дими :)
Аууууууу,Ванче .... така страхотно си го обяснила с тези снимки,че просто се захласнах.Изглежда невероятно вкусно. Прекрасни джобове.
Прегръдка от мен.
Благодаря ти, Йоли. Много мило е одобрението ти , за мен :)
Сърдечна прегръдка :)
МННого хубави джобчета,и ароматни и вкусни...Ох,започва "голямото облизване"Поздрави Ванечка:)))
Благодаря и на теб мила, Дани :) Толкова ми е приятно, че често се отбиваш тук :) Ето това е една идея от мен за Коледа. Аз изваждам бялото месо на пуйката и си правя от него, нещо друго. А самата пуйка си я пълня. Така се получава 2 в 1 :)
От една пуйка, две ястия :) В повечето случаи панирам бялото месо, защото така го предпочитат децата.
Но това с пълнените джобове пак е една добра и много вкусна идея :)
Ваня, много изкусителни са тия пуешки джобчета...! И понеже сме големи фенове на пуешкото, е, домашни птици нямаме, но има в Била едни охладени, свободно и екологично гледани пуйки, та от тях ще направя скоро.
Весели Коледни празници !
Мария
Мария, ти си табиетлийка т.е. домакиня с вкус и съм сигурна, че каквото и да приготвиш ще вложиш в него много любов, старание и желание.
А за джобчетата...ще се надявам да ти харесат и да допълнят изобилието на Коледната ти трапеза :)Поздрави на момите от моите ергени :))) Казаха, че много им е харесала къщичката :)
Много весела и много прекрасна Коледа, мила Мария !!!
Прегръдки :)
Публикуване на коментар