Това е едно от любимите ми бързи ястия със или без месо. Особено подходящо за домакините които са заети покрай приготвянето на коледните сладки, защото е лесно и бързо за приготвяне.
Сега ще ви представя месният му вариант, така както аз го правя тъй като моите домашни са любители на месото.
2 глави лук
200 гр бекон
300 гр. печени чушки
300 гр. печен патладжан
500 мл доматен сок
5 яйца
200 гр сирене
11/2 с.л. захар
1 с.л. универсална подправка
2-3 щипки чубрица
2-3 щипки черен пипер
Приготовление:
Обелва се и се нарязва на ситно лука, и на кубчета бекона .
Запържват се до златисто в олио подправени с универсална подправка.
Приготовление:
Обелва се и се нарязва на ситно лука, и на кубчета бекона .
Запържват се до златисто в олио подправени с универсална подправка.
Прибавят се чушките и патладжана и също се запържват.
След тях се добавя доматения сок и захарта . Вари се, докато сока изври наполовина. Разбърква се от време на време.
Прибавят се разбитите яйца, но не се бъркат много, за да останат на по-големи парчета. Вари се още 5 минути и се прибавят сиренето, чубрицата и черният пипер.
След около 5 минутки още, миш-маша е готов.
След тях се добавя доматения сок и захарта . Вари се, докато сока изври наполовина. Разбърква се от време на време.
Прибавят се разбитите яйца, но не се бъркат много, за да останат на по-големи парчета. Вари се още 5 минути и се прибавят сиренето, чубрицата и черният пипер.
След около 5 минутки още, миш-маша е готов.
Вкусно :)))
Няма коментари:
Публикуване на коментар