За тортата:
1.1/2 кг картофи
10 яйца(сварени)
200 гр колбас (хамбургски салам)
100 гр маслини
1 буркан кисели краставички
резен прясно зеле (необходим за един пласт на тортата)
За соса:
3 пак майонеза
3 препълнени лъжици цедено кисело мляко
2 пак, желатин
За украсата:
картофено пюре
луканка
краставица
чери домати
маслини
царевица
копър
магданоз
Сварените картофи и яйца се настъргвват на едро ренде.
Киселите краставички, зелето и салама на жулиени.
Реди се на редове, като е добре да се започне с картофите .
В ринг с падащо дъно се редят продуктите на пластове .
Слагат се първо картофите и се подравняват хубаво с лъжица. Полива се част от соса.
Върху него се поставят половината яйца краставички , салам и маслини.
Върху тях отново сос , после картофи , пак сос, зеле и втората част от продуктите.
Слага се отново сос и накрая се завършва с картофи.
Върху тях се слага последния сос покрива се със свежо фолио и се поставя във хладилник за една нощ.
На другия ден се украсява, според фантазията :)
По желание , може да се панира със ситно нарязан магданоз !
Това е мини-солена торта в безмесен вариант :)
Това е същата торта панирана със ситно нарязан магданоз :)
Същата торта правена по-рано тази година :) За моя рожден ден :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар