вторник, 27 октомври 2015 г.
Багети
Пухкави , хрупкави и много вкусни багети ! Стават, за хамбургери, също така заместват много успешно и филийка хляб за закуска , обяд или вечеря :)
Правя ги много , често и резултата винаги е перфектен !
Правила съм ги в различни форми , като питки в най - различни вариации :)
Необходими продукти
300 мл топла вода
1 ч.л суха мая (10 гр свежа)
1 ч.л, захар
1 ч,л, сол
1 ч.л. оцет
1 с.л. олио
500 гр брашно
Начин на приготвяне
Замесва се меко тесто . Втасва докато удвои обема си .
След това го разделям на толкова части, според това колко искам да са големи багетите. В този случай на 8 части .
Разточвам с точилката на правоъгълници и навивам. Поставям в тава и намазвам с олио. Покривам със свежо фолио за второ втасване, около половин час. Махам фолиото мажа с разбит белтък и поръсвам с микс от семена !
А тук още снимки , от предишно приготвяне на багетите:)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар