вторник, 15 март 2016 г.

Лава кейк


Необходими продукти:

100 гр черен/млечен шоколад

100 гр краве масло

3 яйца

120 гр захар

65 гр брашно

20 гр какао на прах


Приготовление:

Разбиват се яйцата със захарта.
Шоколада се стопява заедно с кравето масло и на тънка струйка се  добавя към яйцата.
Накрая се добавят и смесеното с какао , брашно на няколко пъти .
Подмазват се формичките с краве масло и се поръсват с какао.
Пълнят се 2/3 от обема на формичките, тъй като при печене доста се надуват.
След като се напълнят е добре да престоят във фризер минимум час. Поради тази  причина  е за предпочитане да се използват алуминиеви формички за еднократна употреба, тъй като след изваждането им от фризера безпроблемно  ще могат да се поставят в горещата фурна.
След  изваждането им от фризера се поставят в силно загрята фурна за 10 минутки.
Да ви е сладко :) 



източник : тук

Няма коментари:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails