Лава кейк
Необходими продукти:
100 гр черен/млечен шоколад
100 гр краве масло
3 яйца
120 гр захар
65 гр брашно
20 гр какао на прах
Приготовление:
Разбиват се яйцата със захарта.
Шоколада се стопява заедно с кравето масло и на тънка струйка се добавя към яйцата.
Накрая се добавят и смесеното с какао , брашно на няколко пъти .
Подмазват се формичките с краве масло и се поръсват с какао.
Пълнят се 2/3 от обема на формичките, тъй като при печене доста се надуват.
След като се напълнят е добре да престоят във фризер минимум час. Поради тази причина е за предпочитане да се използват алуминиеви формички за еднократна употреба, тъй като след изваждането им от фризера безпроблемно ще могат да се поставят в горещата фурна.
След изваждането им от фризера се поставят в силно загрята фурна за 10 минутки.
Да ви е сладко :)
източник :
тук
Няма коментари:
Публикуване на коментар