събота, 28 март 2015 г.
Тутманик без месене
4 яйца
50 гр кр.масло
200 гр сирене
10 гр мая (аз ползвам ВИВО)
1 ч.л. сол(равна)
1 ч.л. захар
300 гр брашно
100 мл топла вода
Разтваря се маята в топлата вода. Сиренето се натрошава, кравето масло се разтопява. Всички продукти се объркват добре с телена бъркалка и накрая постепенно се прибавя и брашното . Бърка се до получаване на гъста каша и се оставя за около 40 минути да втаса.
В тавичка застлана с пекарска хартия се исипва и се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса до получаване на приятен златист загар !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Чудесна закуска....
Става пухкав и доста засищащ !
Публикуване на коментар