събота, 28 март 2015 г.

Тутманик без месене

                                                              



4 яйца
50 гр кр.масло
200 гр сирене
10 гр мая (аз ползвам ВИВО)
1 ч.л. сол(равна)
1 ч.л. захар
300 гр брашно
100 мл топла вода

Разтваря се маята  в топлата вода. Сиренето се натрошава, кравето масло се разтопява. Всички продукти се объркват добре с телена бъркалка   и накрая постепенно се прибавя и  брашното . Бърка се до получаване на гъста каша и се оставя за около  40 минути да втаса.

В тавичка застлана с пекарска хартия се исипва и се пече  в предварително загрята фурна на 170 градуса до получаване на приятен златист  загар !






2 коментара:

Milena Poptoleva каза...

Чудесна закуска....

Vania каза...

Става пухкав и доста засищащ !

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails