сряда, 2 декември 2009 г.

Пълнено пиле


Необходими продукти:

1 пиле
3 глави лук
2 моркова
1 ч.чаша орехи
50 гр стафиди
50 гр краве масло
1 каф. чаша бяло вино
риган/майорана
връзка пресен магданоз
сол, черен пипер на вкус
щипка захар
подправка за пилешко месо
олио



Приготовление:

 В малко олио се запържват  лука и морковите със сол и щипка захар,  нарязани на кубчета.
Слагат се орехите , стафидите, черен пипер и бялото вино и се задушават докато изври виното и придаде  аромат на плънката.
Прибавят се магданоза и ригана. Ако имате майорана също може, близки са
по аромат.
Взема се почистеното, добре измито пиле и се намазва отвътре с подправка за пиле
и половината краве масло. Пълни се с плънката и се зашива с конец.
Намазва се добре и отгоре с подправка и останалата част от кравето масло .
Полива се и с малко олио за блясък. Поставя се в тава с вода и малко бяло вино
Покрива се с фолио и  се пече  1 час на 200 градуса.
След това се маха фолиото и се запича до получаване на приятен загар.
Може да  се предложи и със салата от  варени картофи, печени картофи или  картофено пюре.

Идеално си пасва с чаша бяло вино или бира :p


Една хитринка ще ви споделя :) Бялото месце на пилето  го транжирам, нарязвам го на жулиени мариновам го за една нощ в хладилник и скача панирано с корнфлейкс в тиганчето  :)
Това е предпочитанието на децата, отколкото да е печено .
Така панирано става сочно и  вкусно,  а  си  е и  едно  добро топло предястие :) 


Забележка: Ако остане от плънката, може да се приготви с ориз на фурна 
(както е показано по-долу) , като се запържат допълнително 2 глави лук за ориза.
Да ви е сладко  ! 






6 коментара:

Toni каза...

Ваня, ама какъв загар има това пиленце! Мммммм... май ще има пълнено пиле и у нас за вечеря :)))

Поздрави :-)

Dani каза...

Ухае много вкусно-орехи ,стафиди-все любими добавки към ориза -поздрави,Ваня:)

пепеляшка каза...

Разкошна рецепта и със сигурност ще е по вкуса на всички в къщи, ще пробвам задължително !
Пепеляшка

Capricce каза...

Тони, Дани, Марийче вкусничко е , да. Опитайте :)))Една хитринка ще ви споделя...
Бялото месце го транжирам, нарязвам го на жулиени , мариновам го поне за една нощ в хладилника и скача панирано в тиганчето :)))Така по го предпочитат децата, отколкото да е печено ....
Поздрави и от мен момичета :)))

Maria каза...

Чудесно пиленце и рецепта, много ми хареса...имам едно пиленце във фризера и тъмно се каних да е с нещо пълнено. Благодаря за хубавата рецепта мила. Поздрави и хубав уикенд!
Целувки!

Capricce каза...

Мимче, и аз ти благодаря и се радвам, че ти харесва...поне на външен вид. Когато го приготвих и ми остана плънка, реших да направя ориз. Докато беше още топъл ми се стори малко сладникав от стафидите и си помислих, че децата няма да го харесат. Но като изстина беше прекрасен :)
Мерси за уикенда....ще си ходим по село да варим ракия........ :P :P :P
Целувки и за теб :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails