Необходими продукти:
1 пиле
3 глави лук
2 моркова
1 ч.чаша орехи
50 гр стафиди
50 гр краве масло
1 каф. чаша бяло вино
риган/майорана
връзка пресен магданоз
сол, черен пипер на вкус
щипка захар
подправка за пилешко месо
олио
Приготовление:
В малко олио се запържват лука и морковите със сол и щипка захар, нарязани на кубчета.
Слагат се орехите , стафидите, черен пипер и бялото вино и се задушават докато изври виното и придаде аромат на плънката.
Прибавят се магданоза и ригана. Ако имате майорана също може, близки са
по аромат.
Взема се почистеното, добре измито пиле и се намазва отвътре с подправка за пиле
и половината краве масло. Пълни се с плънката и се зашива с конец.
Намазва се добре и отгоре с подправка и останалата част от кравето масло .
Полива се и с малко олио за блясък. Поставя се в тава с вода и малко бяло вино
Покрива се с фолио и се пече 1 час на 200 градуса.
След това се маха фолиото и се запича до получаване на приятен загар.
Може да се предложи и със салата от варени картофи, печени картофи или картофено пюре.
Идеално си пасва с чаша бяло вино или бира :p
Една хитринка ще ви споделя :) Бялото месце на пилето го транжирам, нарязвам го на жулиени мариновам го за една нощ в хладилник и скача панирано с корнфлейкс в тиганчето :)
Това е предпочитанието на децата, отколкото да е печено .
Така панирано става сочно и вкусно, а си е и едно добро топло предястие :)
(както е показано по-долу) , като се запържат допълнително 2 глави лук за ориза.
Да ви е сладко !
6 коментара:
Ваня, ама какъв загар има това пиленце! Мммммм... май ще има пълнено пиле и у нас за вечеря :)))
Поздрави :-)
Ухае много вкусно-орехи ,стафиди-все любими добавки към ориза -поздрави,Ваня:)
Разкошна рецепта и със сигурност ще е по вкуса на всички в къщи, ще пробвам задължително !
Пепеляшка
Тони, Дани, Марийче вкусничко е , да. Опитайте :)))Една хитринка ще ви споделя...
Бялото месце го транжирам, нарязвам го на жулиени , мариновам го поне за една нощ в хладилника и скача панирано в тиганчето :)))Така по го предпочитат децата, отколкото да е печено ....
Поздрави и от мен момичета :)))
Чудесно пиленце и рецепта, много ми хареса...имам едно пиленце във фризера и тъмно се каних да е с нещо пълнено. Благодаря за хубавата рецепта мила. Поздрави и хубав уикенд!
Целувки!
Мимче, и аз ти благодаря и се радвам, че ти харесва...поне на външен вид. Когато го приготвих и ми остана плънка, реших да направя ориз. Докато беше още топъл ми се стори малко сладникав от стафидите и си помислих, че децата няма да го харесат. Но като изстина беше прекрасен :)
Мерси за уикенда....ще си ходим по село да варим ракия........ :P :P :P
Целувки и за теб :)
Публикуване на коментар