събота, 5 декември 2009 г.

Воловани с риба тон

Реших да ви предложа тази рецепта, като едно много лесно и бързо рибно предястие за предстоящия празник.
Това е една рецепта, която видях в Гответе с мен в изпълнение на maksimalistkata .
Сърдечни благодарности, Ели !
Тя пък е взаимствала идеята за самите воловани от Дими .Допадна ми много това, че рецептата  е с риба тон, която в моето семейство се обожава.





500г бутер тесто 
1 кутия риба тон в собствена сос
100г заквасена сметана 
50г маслини 
3 - 4 с.л. майонеза
1 суп.лъжица лимонов сок
Загрява се предварително фурната докато се приготвя тестото и плънката.
Размразеното тесто реших да изрежа с чашка и с капачка от шише от Кола-кола. Видях обаче , че остава доста от тестото за преработка т.е. изрезки. Затова продължих с нарязването на тестото във форма на квадратчета. Така не ми се налагаше да обработвам остатъците около кръгчетата, а и  премесено , бутер тестото не е същото след изпичане. Поставя се  едно кръгче/квадратче, намазано с белтък и  още едно върху него, което е изрязано с капачка, за да се получи отвор. Намазват се с жълтък ръбчетата и капачетата и се пече  в силно загрята фурна. 
 Докато се пекат волованчетата, се приготвя плънката с обезкостените маслини, майонезата, заквасената сметана,  рибата и лимоновия сок. Пасират се с пасатор на не много  дребни парчета. Аз оставих маслинките да се виждат тук-там . 
След изстиване на тестото се пълни и се поставят капачетата за украса. 
Изключително вкусно предястие !!! Опитайте :)

3 коментара:

Dani каза...

Много оригинална рецепта за празниците ,а и у нас харесваме риба тон.Весел празник:))

Dimitrana S. каза...

Чудесно изглеждат волованчетата :-)))

И не се съмнявам колко са вкусни, Ваня!

Вкусен и празничен уикенд, сърдечен поздрав от мен и много :-)

Capricce каза...

Благодаря Дани, много мило :)

Дими , ти си царицата на бутер тестото. Похвалата ти е ценна!
Благораря {}

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails