Реших да ви предложа тази рецепта, като едно много лесно и бързо рибно предястие за предстоящия празник.
Това е една рецепта, която видях в Гответе с мен в изпълнение на maksimalistkata .
Сърдечни благодарности, Ели !
Сърдечни благодарности, Ели !
Тя пък е взаимствала идеята за самите воловани от Дими .Допадна ми много това, че рецептата е с риба тон, която в моето семейство се обожава.
500г бутер тесто
1 кутия риба тон в собствена сос
100г заквасена сметана
100г заквасена сметана
50г маслини
3 - 4 с.л. майонеза
1 суп.лъжица лимонов сок
1 суп.лъжица лимонов сок
Загрява се предварително фурната докато се приготвя тестото и плънката.
Размразеното тесто реших да изрежа с чашка и с капачка от шише от Кола-кола. Видях обаче , че остава доста от тестото за преработка т.е. изрезки. Затова продължих с нарязването на тестото във форма на квадратчета. Така не ми се налагаше да обработвам остатъците около кръгчетата, а и премесено , бутер тестото не е същото след изпичане. Поставя се едно кръгче/квадратче, намазано с белтък и още едно върху него, което е изрязано с капачка, за да се получи отвор. Намазват се с жълтък ръбчетата и капачетата и се пече в силно загрята фурна.
Докато се пекат волованчетата, се приготвя плънката с обезкостените маслини, майонезата, заквасената сметана, рибата и лимоновия сок. Пасират се с пасатор на не много дребни парчета. Аз оставих маслинките да се виждат тук-там .
Размразеното тесто реших да изрежа с чашка и с капачка от шише от Кола-кола. Видях обаче , че остава доста от тестото за преработка т.е. изрезки. Затова продължих с нарязването на тестото във форма на квадратчета. Така не ми се налагаше да обработвам остатъците около кръгчетата, а и премесено , бутер тестото не е същото след изпичане. Поставя се едно кръгче/квадратче, намазано с белтък и още едно върху него, което е изрязано с капачка, за да се получи отвор. Намазват се с жълтък ръбчетата и капачетата и се пече в силно загрята фурна.
Докато се пекат волованчетата, се приготвя плънката с обезкостените маслини, майонезата, заквасената сметана, рибата и лимоновия сок. Пасират се с пасатор на не много дребни парчета. Аз оставих маслинките да се виждат тук-там .
След изстиване на тестото се пълни и се поставят капачетата за украса.
Изключително вкусно предястие !!! Опитайте :)
3 коментара:
Много оригинална рецепта за празниците ,а и у нас харесваме риба тон.Весел празник:))
Чудесно изглеждат волованчетата :-)))
И не се съмнявам колко са вкусни, Ваня!
Вкусен и празничен уикенд, сърдечен поздрав от мен и много :-)
Благодаря Дани, много мило :)
Дими , ти си царицата на бутер тестото. Похвалата ти е ценна!
Благораря {}
Публикуване на коментар