сряда, 23 декември 2009 г.

Панирани свински пържоли с корнфлейкс





   Реших да пробвам един вариант  за хрупкави пържолки, тъй като иде Коледа, а това си е традиционно ястие в българската кухня.

Необходими продукти:

1кг св. месо от бут
1с.л. подправка за св.месо
1 каф.чаша червено вино
1с.л. соев сос
3 с.л.зехтин или олио
1 каф.л. черен пипер
1 каф.лъж бял пипер
1  щипка риган
1-2 шипки чесън на гранули
1-2 щипки кимион
1-2 щипки розмарин

За панировката:

3 - 4 яйца 
100 гр. корнфлейкс
200 гр. брашно 

Приготовление:

 Нарязва се бута на тънки  пържоли напречно на мускулното влакно и се маринова с виното,соевия сос и подправката за свинско месо. Оставя се в хладилник , поне за час-два. Аз си го  мариновах от вечерта и го приготвих на другия ден . Смесват се пипера, ригана, кимиона, розмарина и зехтина.  Намазват се добре пържолите с тези подправки и се пристъпва към панирането.
Всяка пържола се овалва добре в брашно. След като се овалят всички пържоли се потапят една по една  в разбито яйце и накрая в счукан корнфлейкс. Пържат се първо в силно загрято олио  за да се запечатат и после се намалява малко  котлона, за да се изпържи добре месото, тъй като свинското не е толкова крехко, като пилешкото и му трябва по-дълга термична обработка. 
Изпържват се,  до получаване на златиста коричка и се  изваждат върху кухненска хартия за да се отцеди от тях  излишното олио.
Получиха се много вкусни пържоли :)

4 коментара:

Nina каза...

Merry Christmas and Happy New Year! XO
Nina

Nanita каза...

Честита Коледа Ваня!Здравето и любовта да не излизат от твоя дом!Весели празници!

Vania каза...

Thank you, dear Nina! Happy holidays to you too!

Vania каза...

Благодаря ти много, Нанита! Здравето, щастието и любовта да царят и в твоя дом !!!
Весели празници и на теб :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails