петък, 30 октомври 2015 г.
Чийз кейк с вишни и нар
За следобедното кафе или просто ей така да се подсладите, ви предлагам един прекрасен чийз кейк с вишни и нар :)
За блата
125 гр. краве масло
250 гр. брашно
1/2 ч.ч. смлени на по-едро орехи
1/2 ч.ч. пудра захар
1 яйце (за спойка)
ванилия
За крема
400 гр. заквасена сметана
2 пак. крема сирене (при мен българско)
1 кутия маскарпоне(малка)
300 мл. сладкарска сметана
2 пакетчета желатин по 10 гр
1 ч.ч. пудра захар
1 течна ванилия
За глазурата
1/2 ч.ч. спиртовани вишни(може и пресни)
2-3 супени лъжици зрънца нар
1.ч.ч. вишновка
1/2 ч.ч. вода
1 пак. желатин
Приготовление
Замесва се сместа за блата и се разстила във форма с падащо дъно, застлана с пекарска хартия.
Надупква се с вилица и се пече до златисто. Охлажда се .
Заквасената сметана, крема сиренето, маскарпонето и захарта се разбъркват добре до получаване на хомогенна смес. Към тях се прибавят на части разбитата сметана и ванилията. Прибавя се и желатина , предварително приготвен по указанията , като се внимава да е достатъчно охладен, за да не се пресече .
Разбърква се внимателно до получаване на хомогенна смес .
Така приготвената смес се изсипва върху добре охладения вече блат в ринга и се подравнява добре.
Поставя се в хладилник най-малко за около час за да стегне.
През това време се приготвя глазурата .
Изважда се отново от хладилника, нареждат вишните и нара и се залива с предварително приготвената глазура .
Връща се отново в хладилника за да стегне глазурата.
На другия ден режете, хапвате и се наслаждавате на невероятен вкус ! :)
p.s. Чашата ми е с вместимост 200 мл , а ринга е 26 см в диаметър !!!
А тук уважихме чийз кейка с домашно приготвена вишновка :)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Много фин и ароматен -
чудесен е, Ваня!
Благодаря ти и хубава нова седмица!
Диди, тоооооооолкова си мила ! Благодаря и целувки за теб , прекраснице !
Публикуване на коментар