неделя, 15 ноември 2015 г.

Сьомгова пастърва с морски дарове на фурна


 Това  е една уникална италианска рецепта за приготвяне на морска риба .
 В този случай е със сьомгова пастърва, но става невероятна и  с ципура, лаврак.

 Италианците определено знаят как  да си похапват рибата приготвена по този начин !

Необходими продукти:


сьомгова пастърва(в моя случай две) може ципура, лаврак

125 гр краве масло
1 глава червен лук
50 грама каперси
3-4 стръка целина(само дръжките)
1-2 стръка пресен чесън 
5-6 маслини
5-6 чери домати
1 1/2 ч.ч. бяло вино
0.500 гр миди
0,200 гр скариди(тук нямах но обикновено слагам)
0,050 гр зехтин
сол на вкус
черен пипер на вкус




Приготовление:

В тава постлана с пекарска хартия се поставя рибата, Посолява се със сол и черен пипер отвътре и от вън. В корема на рибата се слага 1/4 от краве масло на парчета. Отгоре върху нея и от страни се нареждат червения лук, маслините, каперсите,  целината,чесъна,  чери  доматите разрязани на половинки и другата 1/4 краве масло.
 Поливат се рибите със зехтина.
 Отстрани 
се налива  1 ч.ч. бяло вино .
  Тавата 
се покрива с фолио и се пече  за половин час в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Отделно в тиган се запържват мидите  и скаридите с другата 1/2 пак. краве масло, докато си променят цвета. Налива се половин чаша бяло вино и се оставят още 5 минутки да се задушат .
След половин час се маха фолиото и се пече още 10-15 минути на 200 градуса.
Сервира се с част от морските дарове. чери доматките  и сосчето, което се е получило.
  Невероятно вкусно ! Опитайте !!!








А тук от предишни периоди, същата рецепта но с ципура ! Тук има и скариди !


1 коментар:

онлайн супермаркет каза...

Ух леле, изглежда много апетитно! Благодаря Ви за рецептата!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails