четвъртък, 26 март 2015 г.

Реден хляб с бекон и кашкавал

                                                     





Тесто:

1/2 кофичка кисело мляко
2 яйца-(единият жълтък отделих за намазване)
3-4 сл олио
1/2 кубче прясна мая (1 суха 7 гр)
1/2 чл сол
1 чл захар
100 мл топла вода
600 гр брашно
бекон
кашкавал
кр масло за намазване


Приготовление:


Всичко това сложих в машината за хляб, като отдолу течните съставки , после брашното и най-отгоре маята, която леко с ръка размесих с брашното. Пуснах машината на програма месене, която ми е 25 минути.После изключих програмата и го оставих за около половин час да втаса(без нагряване). Извадих тестото от контейнера премесих .После разделих на 2 части и разточих на правоъгълник с дебелина 0,05 см. Намазах кората с леко разтопено кр.масло. Поръсих с бекон и кашкавал и после нарязах на квадрати по усмотрение, според тавичката в която ще се пече. Започнах да нареждам квадратите един в/у друг около 4-5 и ги поставих в тавичката изправени и така докато се запълни цялото място.Намазах с жълтък разбит с 1-2 лъж.прясно мляко.
Сложих тавата в студена фурна и включих на 170 градуса без вентилатор.
Пече се до готовност. При мен около час тъй като не увеличих повече градусите. Получи се хляб с много пухкава средичка с хрупкава златиста коричка.










2 коментара:

Йоланта Делибозова каза...

Прекрасен хляб, Ванче! Превъзходно изглежда!

Vania каза...

Хей, хубавице, така приятно ме изненада:) Благодаря :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails