вторник, 27 октомври 2015 г.

Багети


Пухкави , хрупкави  и много  вкусни  багети !  Стават, за  хамбургери, също така  заместват много  успешно и  филийка хляб за закуска , обяд или вечеря :)
Правя ги много , често и резултата винаги  е перфектен ! 

Правила съм  ги  в  различни форми ,  като питки в най - различни вариации :)


Необходими продукти


300 мл топла вода
1 ч.л суха мая (10 гр свежа)
1 ч.л, захар
1 ч,л, сол
1 ч.л. оцет
1 с.л. олио
500 гр брашно





Начин на приготвяне

Замесва се меко тесто . Втасва докато удвои обема си .
 След това го разделям на толкова части, според това колко искам да са големи багетите. В този случай на 8 части .
 Разточвам с точилката на правоъгълници и навивам. Поставям в тава и намазвам с олио. Покривам със свежо фолио за второ втасване, около половин час. Махам фолиото мажа с разбит белтък и поръсвам с микс от семена !






А тук още снимки ,  от  предишно приготвяне на багетите:)





Няма коментари:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails