неделя, 18 октомври 2015 г.

Сладкиш с извара и круши



Видях  този сладкиш при Нели хареса ми как изглежда, а ми звучеше  и доста вкусно !
Затова реших да го направя, а и всичко в което има извара  го  "уважавам"  много :)
Крушите също са любим плод  , затова реших да пробвам с круши !
Внесох и някои промени  от мен разбира се , но в крайна сметка се получи един ароматен и  топящ се  в устата сладкиш !

Необходими продукти

За тестото


3 яйца

125 гр меко масло
1 ч.ч. кафява захар(мусковадо)
200 гр брашно
1 пълна ч.л. бакпулвер

За блата


1 яйце

150 гр безсолна извара
1 пак. българско крема сирене
3 с.л. пудра захар
1/2 течна ванилия 



Начин на приготвяне

На дъното на правоъгълна форма, със застлана пекарска хартия наредих резени круша нарязани на полумесеци и върху тях изсипах половината от сместа на тестото,
Отстрани по височината на формата подредих изправени  от същите полумесеци от нарязаната круша. Лесно се задържат, когато има вече изсипано тесто.
Върху него наредих ред круши  и изсипах белия крем, подредих отново  ред круши и върху тях изсипах втората част от тестото.
Канела не съм слагала, защото прецених , че кафявата захар, кравето масло и крушите са напълно достатъчни като  аромати .
Пекох на 180 градуса без вентилатор до суха клечка.
Да ви е сладко !

Няма коментари:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails