Необходими продукти:
4 бр тиквички
4 яйца
200 гр сирене
1 средна глава чесън
3 чаени чаши брашно(количеството е приблизително)
1 ч.л. суха мая
1/2 ч.л. захар
връзка копър
сол на вкус
Крем за измазване на рулото:
1/2 кг извара
1 пакетче крема сирене
2-3 стръкчета коппър
3-4 пасирани скилидки чесън
4-5 печени червени или зелени чушки
4-5 печени червени или зелени чушки
Настъргват се тиквичките, посоляват се и се оставят да се отцедят.
Маята се активира със захарта малко топла вода(1/2 ч.ч.) и брашно до получаване на кашичка с консистенцията на боза.
Върху отцедените вече тиквички се прибавят натрошеното сирене, яйцата, пасирания чесън, копъра маята и брашното .
Брашното е приблизително, защото зависи от големината на тиквичките и от съдържанието на вода в тях . Зелените тиквички са с по-малко съдържание на вода от белите .
Така приготвената смес , се разбърква добре до получаване на гъста каша. Ако е необходимо се слага още брашно., ако пък стане по-гъсто се разрежда с малко от сока на тиквичките.
Маята се активира със захарта малко топла вода(1/2 ч.ч.) и брашно до получаване на кашичка с консистенцията на боза.
Върху отцедените вече тиквички се прибавят натрошеното сирене, яйцата, пасирания чесън, копъра маята и брашното .
Брашното е приблизително, защото зависи от големината на тиквичките и от съдържанието на вода в тях . Зелените тиквички са с по-малко съдържание на вода от белите .
Така приготвената смес , се разбърква добре до получаване на гъста каша. Ако е необходимо се слага още брашно., ако пък стане по-гъсто се разрежда с малко от сока на тиквичките.
Изсипва се в тавата, която е към фурната, върху подмазана пекарска хартия, подравнява се добре и се оставя половин час, да втаса .
Пече се на 180 градуса в предварително загрята фурна без вентилатор!
След изпичането се изважда от фурната и се оставя леко да се охлади , след което се навива без плънката, за да заеме форма на руло. Оставя се така навито до пълното му охлаждане. След това внимателно се развива и се маже с плънката.
След изпичането се изважда от фурната и се оставя леко да се охлади , след което се навива без плънката, за да заеме форма на руло. Оставя се така навито до пълното му охлаждане. След това внимателно се развива и се маже с плънката.
Сместа за пълнежа се прави като се разбъркат добре всички съставки, посоляват се на вкус тъй като изварата е безсолна и се нанасят равномерно върху рулото, но не до края , за да не излезе при навиването .
Отгоре се разпределят плътно печените чушки и се завива на руло.
Отгоре се разпределят плътно печените чушки и се завива на руло.
Така навитото вече руло се покрива със свежо фолио и се оставя за една нощ в хладилник да стегне .
На другия ден се украсява по желание и според вашата фантазия :)
Да ви е сладко :)
На другия ден се украсява по желание и според вашата фантазия :)
Да ви е сладко :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар