неделя, 15 ноември 2015 г.
Сьомгова пастърва с морски дарове на фурна
Това е една уникална италианска рецепта за приготвяне на морска риба .
В този случай е със сьомгова пастърва, но става невероятна и с ципура, лаврак.
Италианците определено знаят как да си похапват рибата приготвена по този начин !
Необходими продукти:
сьомгова пастърва(в моя случай две) може ципура, лаврак
125 гр краве масло
1 глава червен лук
50 грама каперси
3-4 стръка целина(само дръжките)
1-2 стръка пресен чесън
5-6 маслини
5-6 чери домати
1 1/2 ч.ч. бяло вино
0.500 гр миди
0,200 гр скариди(тук нямах но обикновено слагам)
0,050 гр зехтин
сол на вкус
черен пипер на вкус
Приготовление:
В тава постлана с пекарска хартия се поставя рибата, Посолява се със сол и черен пипер отвътре и от вън. В корема на рибата се слага 1/4 от краве масло на парчета. Отгоре върху нея и от страни се нареждат червения лук, маслините, каперсите, целината,чесъна, чери доматите разрязани на половинки и другата 1/4 краве масло.
Поливат се рибите със зехтина.
Отстрани се налива 1 ч.ч. бяло вино .
Тавата се покрива с фолио и се пече за половин час в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Отделно в тиган се запържват мидите и скаридите с другата 1/2 пак. краве масло, докато си променят цвета. Налива се половин чаша бяло вино и се оставят още 5 минутки да се задушат .
След половин час се маха фолиото и се пече още 10-15 минути на 200 градуса.
Сервира се с част от морските дарове. чери доматките и сосчето, което се е получило.
Невероятно вкусно ! Опитайте !!!
А тук от предишни периоди, същата рецепта но с ципура ! Тук има и скариди !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
1 коментар:
Ух леле, изглежда много апетитно! Благодаря Ви за рецептата!
Публикуване на коментар